Musztardy kcyńskie - PPUH Grewling, Wytwórnia Musztardy w Kcyni
Wyjątkowość musztardy kcyńskiej polega na sposobie produkcji. Firmie Grewling z Kcyni udało się odtworzyć dawną linię produkcyjną z okresu międzywojennego. Jako jedyna firma w kraju wykorzystuje kamienne młyny żarnowe do rozcierania wyłącznie całych ziaren gorczycy, co w znaczący sposób wyróżnia ją na rynku krajowym i gwarantuje niepowtarzalność smaku i jakość. Historia musztardy z Kcyni sięga końca lat 50. XX wieku. Receptury, materiały, które zachowały się do dnia dzisiejszego są wykorzystywane do produkcji Musztardy Kcyńskiej. Firma chce być wyjątkowa w jednej dziedzinie, zachować sposób produkcji, jego technologię oraz receptury. Pozostając wierną regionalnemu dziedzictwu. Dąży do tego by firma- Wytwórnia Musztardy Kcyńskiej utożsamiała się z bogatą historią Kcyni, tradycyjnością produktu, aby była to jedna z najbardziej cenionych i poszukiwanych musztard w Polsce.